Tips


Op deze site vindt u enkele tips die u helpen zo voordelig mogelijk naar het buitenland te bellen. BelBOB heeft tips voor de volgende situaties:U wilt in het buitenland op uw mobiele telefoon bereikbaar zijn
Bellen naar een mobiele telefoon in het buitenland kan een stuk goedkoper zijn wanneer u via BelBOB belt. Om van BelBOB gebruik te kunnen maken moet de mobiele telefoon aangemeld zijn bij een buitenlandse provider. U kunt hier eenvoudig voor zorgen door een buitenlandse simkaart te kopen en deze in uw mobiele telefoon te plaatsen. Daarna kunt u via BelBOB op uw mobiele telefoon gebeld worden. De mobiele telefoon moet wel "simlock vrij" zijn. Het is namelijk niet op elke mobiele telefoon mogelijk een andere simkaart te gebruiken.

U wilt in het buitenland bereikbaar zijn, maar u heeft geen vaste of mobiele telefoon tot uw beschikking.
Wanneer u niet bereikbaar bent op een vast toestel in het buitenland, kunt u zich vaak ook in een telefooncel laten bellen. U belt in dat geval eerst naar Nederland en geeft het telefoonnummer van de telefooncel door. Dit nummer staat meestal in de cel aangegeven. Vanuit Nederland kan vervolgens via BelBOB naar de telefooncel gebeld worden, waar u de telefoon opneemt.

U wilt seconden besparen in het BelBOB menu
Wanneer u via BelBOB belt, hoort u een stem die u begeleidt in het BelBOB menu. Wanneer u vaker via BelBOB heeft gebeld, heeft u deze hulp wellicht niet meer nodig. U hoeft in het BelBOB menu daarom niet te wachten tot de stem is uitgesproken. U kunt direct u keuze bekend maken. Dit bespaart u enkele seconden.